torsdag 16. oktober 2014


Waygu biff
Jeg er på reise. Mitt mål er til å spiser hele Australia rundt i det neste 6 ukene. Med andre ord, «stay tuned», her kommer spennende mat opplevelsen og inspirasjon utenom det vanlige en stund fremover. Dag 1 i dag, og en besøk til Costco - den Amerikansk grossist butikk kun for medlemmer. I blant kvadratmeter etter kvadratmeter og pall etter pall, fant jeg råvaren som var verdt hele turen -  Waygu biff. Før i tiden var det snakk om Kobe biff, som verdens mest anerkjent og utsøkt kjøtt, med sin smak, smør lignende tekstur og marmor mønstring. Waygu er rasen. Kobe er fra Waygu dyr som befinner seg i Kobe, Japan. I likhet med som Champagne, som kommer kun fra Champagne i Frankrike, kan Kobe biff, kommer kun fra Kobe, Japan. Kort sagt, er Waygu kjent for det samme karakterene som Kobe. Men det beste nyhetene er at fett i Waygu er av den «sundt» typen og dermed kan vi spiser det med god samvittighet. Biffen var og er så god at denne gangen måtte jeg visse den ukokt. Det var kun et lite terning med smør, salt, pepper og høy varmen som måtte til, for en av det best biff middagene jeg har smakt, i hvert fall siden sist Australia tur. Helt rått.

Waygu beef
I am travelling. My goal is to eat around the whole of Australia for the next 6 weeks. In other words, “stay tuned” as I will post exciting food experiences and inspiration outside of the ordinary for a while to come. Today was Day 1, and a visit to Costco – the American wholesale chain for members only. In amongst square meter after square meter, and pallet after pallet, I found the product that was worth the whole trip – Waygu beef. In the past, we only heard of Kobe beef, as the world’s most famous and exclusive meat, due to its taste, buttery texture and marbling. Waygu is the breed. Kobe is from Waygu cattle that come from Kobe. The best news is that the fat from Waygu is healthy, and we can eat it with a good conscience. The beef was so good, at this time I felt I needed to show it uncooked. Only a little cube of butter, salt, pepper and a high temperature was all that was needed for one of the best beef dinners I have tasted, at least since the last time I was in Australia. Raw!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.