tirsdag 21. oktober 2014


Australsk lam med hvit bønner cassoulet
Jeg er tilbake online. Jeg ønsker jeg hadde en oppskrift for internett forbindelse i går. icook, og innrømmer jeg er ikke teknisk. Det er lam tid i Norge som jeg har skrevet om. Jeg befinner meg i Australia for tiden, som er berømt for sin lam. Australia er også kjent som et land med mange innvandre og maten er et blanding av kulturer og kalles «fusjon». Dagens blogg handler om et Australsk lam med et mynte pesto skorpe sammen med et «fransk» inspirert cassoulet. Idag få du hele oppskriften «Bon Appetitt fra Brisbane»
= ca 6 personer
Hva du bur har i skapet fra før:-
5 hvitløksbåter
 Oliven olje
 Meierier smør
 Maldon Salt
Pepper
 Kavring
 1 dl hvitvin
 Kjøp:-
2 hel lammecarrèe
2 bunt fersk mynte
1 løk
1 gulrot
1 stang selleri
2 tomater
2 ss fersk erter f. eks. rosmarin, timian, oregano
200 gram blandet sopp f. eks sjampinjong, kantareller, shiitake eller oster
 1,5 dl usaltet pistasj nøtter
 1 boks (ca 400 gram) hvit bønner
 1,5 dl parmesan ost
200 gram bacon uten svor

1.      Varm ovn til 180 grader
2.      Skrell hvitløk og rasp parmesan ost.
3.      I en kjøkken maskin blend 3 hvitløksbåter, 1 dl parmesan, klunk olje, salt, pepper og mynte. Evt. tilsett mer olje. Blandingen skal være litt grov
4.      1 ss smør og litt olje varmes i en stekepanne. Tilsett lam og brun på alle sider.
5.      Press pesto på toppen av lammecarèe og dryss med et par skje kavring og stek i ovn 30 minutter
6.      Skrell løk, gulrot og hakk sammen med resterende hvitløks båter og selleri. Del tomater i to og fjern frø. Hakk
7.      Hakk bacon.
8.      Sil bønner.
9.      Smelt 2 ss smør i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og bacon. Småkoke til løk er gjennomsiktig.
10.   Tilsett bønner, gulrot, selleri, tomater, sopp og urtene.
11.   Tilsett vin og kok ned til ca halv. Tilsett 1 dl kavring. Ror sammen. Fjern fra varmen og tilsett resten av parmesan.
Anrett lam på tallerken og servere med bønner cassoulet og brokkoli kokt i vann
Bilde vises litt mer parmesan dryss på bønner cassoulet.

Australian lamb with white bean cassoulet 

I am back online. I wish I had a recipe for internet connection yesterday. icook, and admit I am not technical. It is lamb time in Norway that I have already written about. I am in Australia at the moment which is famous for its lamb. Australia is also a country with many immigrants and the cusine is a mixture of cultures, and called “fusion”. Today’s blog is on Australian lamb with mint pesto crust together with a French inspired cassoulet. Today, you get the whole recipe - Bon Appetitt from Brisbane.
 = serves 6
What you should have in your cupboard from before:-
5 garlic cloves
Olive oil
Butter
Pepper
Breadcrumbs
 100 ml white wine
Buy:-
2 whole rack of lambs
2 bunches fresh mint
1 onion
1 carrot
1 celery stick
2 tomatoes
2 desert spoons fresh herbs, for example rosemary, thyme, oregano
200 grams mixed mushrooms, for example champignon, chanterelle, shiitake or oyster
 1,5 cups unsalted pistacchio nuts
 1 can (approx 400 grams) white beans, for example cannellini
 1,5 cups parmesan cheese
200 grams bacon
 1.      Warm oven to 180 degrees
2.      Peel garlic and grate the parmesan cheese
3.      In a kitchen machine, blend 3 garlic cloves, 1 cup of the parmesan a «klunk» of oil salt, pepper and mint. Add more oil if needed. The mix should be grainy
4.      Warm 1 dessert spoon of butter and a little oil in a frying pan. Add the lamb and brown on all sides.
5.      Press the pesto on the top of the rack of lamb and sprinkle with a few spoons of breadcrumbs.
Bake in the oven for 30 minutes.
6.      Peel the onion, carrot and chop together with the remaining garlic and celery. Divide the tomatoes in two and remove seeds. Chop.
7.      Chop the bacon and mushrooms
8.      Drain the beans
9.      Warm 2 dessert spoons of butter in a frying pan. Add the onion, garlic and bacon. Cook until the onion sweats.
10.   Add the beans, carrot, celery, tomatoes, mushrooms and herbs.
11.   Add the wine and cook until reduced by half. Add 1 cup of breadcrumbs and mix together. Remove from the heat and add the parmesan cheese.
Place the lamb on a plate and serve together with the bean cassoulet and cooked broccoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.