Langtidskokte Lammeskanker
Hvis jeg hadde ikke laget noe «Norske» til middagen i går,
jeg tror at familien ville streiket. Til og med, jeg innrømme selv at det har
vært litt mye koriander og smak av Østen den uken som gikk. Det var så deilig å
ankommer fjells og få litt stue forandringen. Stearin lys, mørke kvelder og
fantastiske høst fargene danner bakgrunnen for gode norske fjell mat, gjerne
kort reist. Det har vært noen dager med mat festival på Geilo og da brukte jeg
anledningen å få tak i «vill sau» fra en lokal bønder her på Hallingdalen.
Krydret med salt, pepper og en blanding av Provence urtene var lammeskank
brunet først i smør. En fin hakket grønnsaks blanding av løk, hvitløk,
gulerøtter, fennikel og kålrot var freste i en Le Crueset gryte, med hvitvinseddik
og hakket tomater. Lam var lagt opp i, lokk var satt på, og det hele var stekt
på 175 grader i over to timer. Helt herlig…..Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
mandag 6. oktober 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.