mandag 6. oktober 2014


Langtidskokte Lammeskanker
Hvis jeg hadde ikke laget noe «Norske» til middagen i går, jeg tror at familien ville streiket. Til og med, jeg innrømme selv at det har vært litt mye koriander og smak av Østen den uken som gikk. Det var så deilig å ankommer fjells og få litt stue forandringen. Stearin lys, mørke kvelder og fantastiske høst fargene danner bakgrunnen for gode norske fjell mat, gjerne kort reist. Det har vært noen dager med mat festival på Geilo og da brukte jeg anledningen å få tak i «vill sau» fra en lokal bønder her på Hallingdalen. Krydret med salt, pepper og en blanding av Provence urtene var lammeskank brunet først i smør. En fin hakket grønnsaks blanding av løk, hvitløk, gulerøtter, fennikel og kålrot var freste i en Le Crueset gryte, med hvitvinseddik og hakket tomater. Lam var lagt opp i, lokk var satt på, og det hele var stekt på 175 grader i over to timer. Helt herlig…..

 Slow cooked lamb shank
If I did not cook something Norwegian for dinner last night, I believe that my family would have gone on strike. Even I can admit that there has been too much coriander and Asian influences this last week. It was wonderful to arrive in the mountains and have a change of living room scenery. Candlelights, dark evenings and the fantastic autumn colours create a background for Norwegian mountain food, preferably local. There have been several days with a food festival here in Geilo, and I used the opportunity to get a hold of some wild sheep from a local farmer here in the area. First rolled in salt, pepper and a mix of French provincial herbs, the lamb shanks were then browned in butter. A finely chopped vegetable mixture of onion, garlic, carrots, aniseed and turnip was shallow fried in a Le Crueset enamel baking dish, with white wine vinegar and chopped tomatoes. The lamb shanks were then added to the vegetables, the lid was put on, and it was baked slowly in the oven at 175 degrees Celsius for 2 hours. Unbelievably good.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.