Endelig kom oktober. For oss heldige som bor i nærheten av
sjøen, fiske, eller sette ut garn og teiner vet godt at oktober betyr at det er
lovlig å fiske hummer. Dessverre, er det sjeldent at vi for selv fanget, med vi
håper og prøve uansett. Klart er det fullt mulig å få tak i de på mange måte
men, få et ellers betydelig pris. Men, som jeg kan godt anbefaler, kjøp billigst
mulig ferdig kokt hummer enten frossen eller fersk vi få i daglig varer
butikkene. Del de i to, ta ut alle kjøtt, fjern mage streng og mage sakk.
Behold kjøttet som kan brukes til et annet nydelig rett. Personlig mener jeg at
det burde brukes med et dressing eller saus. Jeg innrømmer at jeg er så kresne at
det er kun levende hummer jeg har kokt selv som jeg bruke – naturelle. Dagens blogg
handler om et fornuftig måten å bruke skallet. For all del ikke kast de, lage
heller en vidunderlig utsøkt suppe. Knus skjellene, og varm de i en stor gryte,
med tomatpurè, hakket grønsaker - løk, hvitløk, fennikel, gulrøtter, timian,
hel pepper og litt kajennepepper. Ha i hvitvin og fiskekraft og småkoke med
lokk. Sil og behold kraft, som varmes på nytt med fløte, og evt. litt Maizena
mel. Servere med noe stykker kjøtt og hakket persille. Det er litt mer avansert
for en hverdag, men ganske imponerende å servere til gjestene og egentlig
«gratis».
Lobster Bisque
At last it is October. For us that are lucky
enough to live close to the sea, fish, set out nets or traps know very well,
that October means, it is legal to fish lobster. Unfortunately, it is a rare
occasion that we catch our own, but we live in hope and try regardless. Of
course, it is possible to get a hold of them in many other ways, but for a
different price. However, I can really recommend buying ready cooked lobster,
either frozen or fresh in the supermarket. Cut them in two and remove the meat
and stomach. Save the meat and use it for another delicious meal. Personally, I
believe this meat should be combined with a dressing or sauce. I admit to being
fussy, and only live lobster that I have cooked myself, is eaten as it is – a
la naturel. Today’s blog is about a clever way to use the shells. Do not throw
them away, instead make a delicious luxurious soup. Crush the shells and warm
them in a large pan with tomato pureè, chopped vegetables – onion, garlic,
aniseed, carrots, fresh thyme, whole peppercorns and cayenne pepper. Add white
wine and fish stock and cook with a lid. Drain through a colander and save the
stock. Warm once again, adding fresh cream and cornflour if needed. Serve the
soup with some of the saved meat and chopped parsley. The soup is more
complicated for an everyday meal, however really impressive to serve to guests
and actually “free of charge”.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.