søndag 5. oktober 2014


Potet suppe med sopp
Høst ferie forstår jeg var potet ferie i gamle dager. Stemmer det at barnet hadde fri fra skolen få å hjelpe til med potet hosting? Jeg har dyrket poteter i min eget hagen, men det begynne å bli noe år siden. I år har jeg brukt ute bedet til squash, gresskar, salater og gulrøtter som er mye mer spennende og lavere i karbohydrater. Små nye poteter er kjempe godt enten med en klatt smør eller rømme og fersk hakket gressløk. Siden vi er i potet ferie uke tenkte jeg å dele en potet suppe med deg. Poteter, sjampinjong og en av høstens beste godsaker, kantareller, løk og hvitløk er først brunet med smør. Ha i litt hvetemel og deretter spe kraft av grønnsaker og kok til poteter er møre. Blend suppe med stavmikser, tilsett fløte og en eggeplommer, salt og pepper. Dette er en mektig og nydelig høst suppe.

Potato soup with mushrooms
The Norwegian autumn break was the potato holiday in the old days. Was it not that children had the week off school to help with digging up the potato harvest? I have had potatoes in my own garden, but that is some years ago now. This year I have used the garden bed for zucchini, pumpkin, lettuce and carrots, which is more exciting and lower in carbohydrates. Small new potatoes are delicious either with butter or sour cream and freshly chopped chives. Since we are in the potato holiday week, I thought to share a potato soup with you. Potatoes, champignon, and one of autumn’s best goodies, chantarelle mushrooms, onion and garlic are browned first in butter. Add a little flour, vegetable buljong and cook until the potatoes are soft. Blend the soup with a kitchen machine, add cream, an egg plumb, salt and pepper. This is a solid and delicious autumn soup.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.