lørdag 18. oktober 2014


Gratinert Blomkål med litt mer
Jeg fikk denne oppskrift fra en venn i Amerika. De hadde skryt så pass mye at jeg måtte prøve den også. Jeg var ikke skuffet. Blomkål er en god grønnsaker og akkurat som en potet, kan brukes til alt egentlig. Denne er et nydelig og saftig side rett som passer helt perfekt til en enkelt stekt biff, lam eller kylling bryst. Kok blomkål first i vann. Stek bacon i terninger. Kutt sjampinjong sopp i skiver og stek litt i bacon fett. Sopp kan utelates hvis du har kresne barn. Den er like godt begge veier. Bland sammen majones, rømme og litt raspet ost. Legg blomkål i en ild fast form, dryss over bacon, sopp, og saus. Krydre med salt og pepper, hakket gressløk og rasp litt mer ost på toppen. Stek i ovn 15 minutter mens du steke eller grille kjøtt. Denne kan vi også beskrive som en imiddag x 5d = 30m. En intelligent hverdags middag laget i 30 minutter.

Cauliflower Au Gratin with a little more
I was given this recipe from a friend in America. They had recommended it so highly that I just had to try it for myself. I was not disappointed. Cauliflower is a good vegetable and just like a potato, can be used to everything really. This is a delicious and saucy side dish, that perfectly accompanies a simple piece of steak, lamb or chicken. First cook the cauliflower in water.  Cut bacon in small pieces and fry. Cut champignon mushrooms in slices and fry in the bacon fat. You can leave out the mushrooms, if you have for example, fussy children. It is just as good either way. Mix together mayonnaise, sour cream and some grated cheese. Lay the cauliflower in an ovenproof dish, cover with bacon, mushrooms and sauce. Add salt, pepper, chopped chives and a little more grated cheese. Bake in the oven 15 minutes whilst you cook or grill the meat. We can describe this as an imiddag x 5d = 30m. An intelligent every day meal made in 30 minutes.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.