Krokodille i kokoskrem
Fra Crocodile Dundee som jeg skrev om et par dager siden, til
Krokodille. Utrolig men helt sant. Australia er kjent for sin farlige dyr. Krokodillen
enten salt eller fersk vann, er et dyr du vil helst møte på tallerken og ikke i
vannet samtidig som morgen badet. Begge salt og fersk vanns krokodille er
funnet i tropene her i Australia. I Townsville, en kyst by jeg seilte forbi i
dag er Krokodille et så pass viktig symbol for region, at den lokale fotball
lag, restauranter, bil utleie, butikker og til og med en is er kalt etter
Krokodillene. Det var ikke rart at Krokodille var et fristende valg til middag
i dag. Det smakte egentlig som svine kjøtt, og siden Krokodille er vanskelig å
finne i Norsk butikker kan du godt erstatte den med ytrefilet av svin. Rull
kjøtt i hvetemel og stek i stekepanne til brunet. Hvil. I samme panne stek litt
hvitløk med knust tørket rød chili. Tilsett hakket rød paprika, Pak Choy i
strimler, varløk ok kokoskrem. Kjøtt serveres blandet sammen med pak choy som
er et asiatisk kål type, ris og et dryss ristet sesam frø. Den var farlig god.Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
fredag 24. oktober 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.