Laks på plank med ruccola salat
Laks fra Tasmania var på menyen da jeg laget middag i dag i
Cairns Australia. Men, dere kan trygt bruke Norsk Laks som jeg kommer til å
gjentar i Bergen. Et besøk til en lokalt bondens marked i dag var inspirerende
for dagens middag og blogg. Jeg har vært på markedet over hele verden, og den i
dag, kunne måler seg iblant det beste. Midt oppi en hav av nydelig frukt og
grønnsaker duftet jeg fersk koriander fra flere meters avstand, og det er
sjeldent! Jeg så råvarer jeg har ikke sett siden barndommen – «chokoe» for
eksempel som farmor hadde i sitt eget hagen og mamma laget «pickles» av. Nøkkel
med dagens oppskrift er et plank av bjørk som du bløtte i vann før du grille
det på åpen flamme. Nå du dampe laks i stekeovn få du et nydelig røykt smak
gjennom fisken. Først, lage et marinade av ingefær, hvitløk, vårløk, ristet
sesam frø, sitron, risvinseddik, soya saus, honning og pepper. Legg laksefilet
i marinade 30 minutter før du brune det på begge side i stekepanne. Deretter legg
laks på plank og legg i ovn 15 minutter på 160 grader. Salat lages av fersk
ruccola med fyrstykkpinne av ingefær, lime saft og litt saft fra syltet ingefær
i glass. En imponerende rett til gjester og miljø vennlig! Brenn plank i peisen
etterpå for høst kosen.Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
mandag 27. oktober 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.