torsdag 2. oktober 2014


Ovnsbakt Laks med lime og ingefær
Jeg skrev i går om et asiatisk salat med kylling og kål. Jeg har flere side og gruppe på Facebook hvor jeg mottar mange kjekt kommentarer om mitt daglig innlegg på bloggen. En lese skrev i går «Kål i det hele og store, er grovt undervurdert». Det er jeg helt enig om. I butikkene finnes det flere type kål til flere formål, ikke til å nevne et enda større utvalg i asiatisk butikker, hvor min alle favoritt er i enden av «Gågaten» Strandgaten, mot Nordnes. Det er en familie fra Vietnam som driver, og de har mye spennende. Det er kun 3 av oss til middag her i huset og dermed råvarene kan gjentar seg et dag eller to etterpå. Alt skal brukes og ikke kastes.  Med andre ord, kål var brukt til middag i går også. Denne gangen var det ovnsbakt med laks. Sukkererter, kinakål, vårløk og paprika var lagt på bunn av en ild fast form. Toppet med laks, et dryss olje, revet lime skall, hvitløk, ingefær, rød chili, lime juice, ketjap manis (søt soya saus), salt og pepper var det en «imiddag x 5d = 30m» - mat matte. En til intelligent middag i 30 minutter.
Baked salmon with lime and ginger
Yesterday I wrote about an Asian salad with chicken and chinese cabbage. I have several pages and groups on Facebook and receive many fun comments about my daily blog entries. One reader wrote to me yesterday that “Cabbage as a whole is grossly under valued”. I totally agree. In the shops, there are several types available for different uses, not to mention an even larger selection in asian supermarkets. My favourite Asian grocer, is at the end of Strandgaten, in Bergen. A Vietnamese family runs it and they have a lot of exciting stuff. As there are only 3 of us at home, ingredients are often repeated a day or two in a row. Everything is used and nothing is thrown away. In other words, Chinese cabbage was used again in last nights dinner. This time it was baked in the oven with Salmon. Sugarsnap peas, Chinese cabbage, shallots and red capsicum were placed in the bottom of an oven proof dish. Topped with salmon, a little oil, grated lime peel, garlic, ginger, red chili, lime juice and ketjap manis ( a sweet soy sauce), salt and pepper it was an “imiddag x 5d = 30m”. Another intelligent dinner made in 30 minutes.
 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.