Jeg skrev i går om et asiatisk salat med kylling og kål. Jeg
har flere side og gruppe på Facebook hvor jeg mottar mange kjekt kommentarer om
mitt daglig innlegg på bloggen. En lese skrev i går «Kål i det hele og store, er grovt undervurdert».
Det er jeg helt enig om. I butikkene finnes det flere type kål til flere
formål, ikke til å nevne et enda større utvalg i asiatisk butikker, hvor min alle
favoritt er i enden av «Gågaten» Strandgaten, mot Nordnes. Det er en familie
fra Vietnam som driver, og de har mye spennende. Det er kun 3 av oss til middag
her i huset og dermed råvarene kan gjentar seg et dag eller to etterpå. Alt
skal brukes og ikke kastes. Med andre
ord, kål var brukt til middag i går også. Denne gangen var det ovnsbakt med laks.
Sukkererter, kinakål, vårløk og paprika var lagt på bunn av en ild fast form.
Toppet med laks, et dryss olje, revet lime skall, hvitløk, ingefær, rød chili,
lime juice, ketjap manis (søt soya saus), salt og pepper var det en «imiddag x
5d = 30m» - mat matte. En til intelligent middag i 30 minutter.
Baked salmon with lime
and ginger
Yesterday I wrote
about an Asian salad with chicken and chinese cabbage. I have several pages and
groups on Facebook and receive many fun comments about my daily blog entries.
One reader wrote to me yesterday that “Cabbage as a whole is grossly under valued”.
I totally agree. In the shops, there are several types available for different
uses, not to mention an even larger selection in asian supermarkets. My
favourite Asian grocer, is at the end of Strandgaten, in Bergen. A Vietnamese
family runs it and they have a lot of exciting stuff. As there are only 3 of us
at home, ingredients are often repeated a day or two in a row. Everything is
used and nothing is thrown away. In other words, Chinese cabbage was used again
in last nights dinner. This time it was baked in the oven with Salmon.
Sugarsnap peas, Chinese cabbage, shallots and red capsicum were placed in the
bottom of an oven proof dish. Topped with salmon, a little oil, grated lime
peel, garlic, ginger, red chili, lime juice and ketjap manis ( a sweet soy
sauce), salt and pepper it was an “imiddag x 5d = 30m”. Another intelligent
dinner made in 30 minutes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.