søndag 12. oktober 2014


Potet og purreløk suppe
Da er potet ferie over for denne gangen, og om et kort stund forlater vi Fjellheimen og bli på vei tilbake til Bergen. Men før vi glemmer helt, betydningen av høst ferie i Norge, tenkte jeg å dele en til potet oppskrift med dere. Potet og purreløk var ikke den første suppe jeg ville hevet meg på, men denne her kan du trygg servere til hverdagen og fest. Med et lite forrett, eller god brød til, hvis du er glad i bakst, er den en måltid i seg selv. Med kylling kraft, potet, purreløk, selleri, hvitløk, sjalottløk og crème fraiche høres det enkelt ut. Men sett også inn en hakket rød chili uten frø for en ekstra piff. Alt gjennom en stav mikser, et dryss med stekt bacon og er du ferdig.

 Potato and leek soup
The potato holiday is over for this year, and in a short while, we leave the mountains and will be on our way back to Bergen. However, before we totally forget the meaning of the autumn break in Norway, I thought to share one more potato recipe with you. Potato and leek was not the first soup I would have thought to make, but this one, you can safely serve both as an everyday meal or for guests. With a small starter, or good bread, if you like baking, it can be a meal in itself. With chicken stock, potatoes, leek, celery, garlic, onion and crème fraiche it sounds easy. However, add a chopped red chilli without the seeds for an extra kick. Blend everything through a kitchen machine, top with some fried bacon and you are finished.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.