torsdag 23. oktober 2014


Dampet Muslinger
Ute i Stillehavet er det bare vann så langt som øynene rekker. Jeg føler meg sulten og kan ikke hjelpe for å tenke på alt den snadder som ligger under overflaten. I dag var jeg i land på Hamilton Island som er Australia sin svar på rivieraen. Luxus yachter i rekke og rad, stor arkitekt tegnet villaene, eksklusivt butikker og restauranter langs promenade. Vannet her er så nydelig i farge at man ønsker å hoppe ut i. Det er heller ikke vanskelig å hoppe, da vann ligger på 22 grader. Kvit hvit sandbunn er årsaken til den turkise farge i vannet. Muslinger! Finnes de her i sand? Dette hadde jeg lyst på til lunsj og jeg var ikke skuffet. Kokt i høy varmen med fyrstikkepinne av gulrøtter, vårløk, hakket hvitløk, blad persille og hvitvin. Enkelt, kortreist og lett råvarer, spiste med utsikten over super yacht havn med et par «Cockatoo» (Australsk fugl) som selskap.  Kan det bli bedre?
Steamed Clams

Out in the Pacific Ocean there is only water, as long as the eye can see. I begin to feel hungry and cannot help but think about all that yummy stuff that is under the surface. Today, I have been ashore in Hamilton Island, which is Australia’s answer to the Riviera. Luxury yachts in a row, huge architect designed homes, exclusive shops and restaurants along the waterfront. The water here is so beautiful in colour that you just want to dive in. That is not difficult either when the water temperature is 22 degrees Celsius. The white sand bottom of the ocean is the reason for the turquoise colour. Clams! Do they have them here in the sand? That is what I felt like for lunch, and I was not disappointed. Cooked at high temperature with matchstick thin slices of carrot, shallots, chopped garlic, flat leaf parsley and white wine. Easy, local and light ingredients, eaten with a view over the super yacht harbour with a pair of Cockatoo’s (Australian native birds) as company. Does it get any better than that?
 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.