Lammecarrè
Ny i Norge, hørte jeg begrepet «klubb» ganske ofte. Enten
skulle en til klubb, eller har klubb. Jeg lurte veldig om hva klubb var for noe?
Men det jeg skjønte var at klubb og stress, hanger sammen. Hvis du skulle «har»
klubb, var det litt ekstra styr med å bake brød, kake og finner på noe
spennende til biter i. Jeg hadde nok stress uten, men ventet uansett spent til
jeg og, bli invitert til et eller annet klubb. I 2006 skjedde det og jeg var
invitert av en venninne til være medlem av «Gourmet Klubb». Endelig følte jeg
Norsk, og kunne forteller at jeg også hadde klubb. I går var det avvik fra
husets skalldyr aften, og begge mann og datter var forlat med rester. Jeg hadde
fri, nesten. Vårt gourmet klubb handler om, den som har det hos seg, sorger for planlegging,
oppskrifter og innkjøp. Måten lager vi sammen, og vi nyte måltidene sammen med
vinen som passer til de diverse rettene, ofte langt in på morgen timene.
Hovedretten i går var en lammecarrè. Ærlig talt, løp og kjøp – fordi lam er på
sitt absolutt beste nå og de er umulig å få tak i ferskt, resten av året.
Enkelt er det også. Krydre det godt med salt, pepper, knuste hvitløk og fersk
hakket rosmarin. Brun først i stekepanne med smør og olje og et par fedd
hvitløk. Inne i stekeovn ca. 40 minutter, ut og hvil, og rett på fatet. Husk å
ber de bak disken å sage gjennom ribb beinet. Det er litt vanskelig med et kjøkken
kniv. (bilde tatt før steking)
When I first came to Norway, I heard the word «club»
quite often. Either someone was going to his or her club, or had club at home.
I was very curious on what club actually was. What I did understand after a
short time, was that club and stress went arm in arm. If you were having club,
there was quite a lot of work in baking bread, a cake and finding something
exciting to eat. I had enough stress in my life, but regardless, waited in
anticipation until I was invited to join a club too. It happened in 2006, and a
girlfriend asked me to join her “Gourmet club”. Finally, I could feel
Norwegian, and could proclaim that I had a club. Yesterday was a change from
our usual shellfish evening, and both my husband and daughter were on their own,
with leftovers. I had the evening off, well nearly. We take it in turns, and
that lucky person who has club that time, must plan, obtain the recipes and shop
for everything we need. We do the actual cooking together, and sit to enjoy the
fruits of our labours with wines that accompany the different courses, and this
can take hours. The main course last night was a rack of lamb. Honestly, run
and buy lamb now. It is absolutely at its best and impossible to get fresh, the
rest of the year. It is also easy to make. Salt and pepper it well with some
crushed garlic and chopped fresh rosemary. Brown in a pan with a combination of
butter and oil and an extra couple of garlic cloves. In the oven for 40 minutes,
out to rest, then it is ready to serve. Remember to ask your butcher to cut
through the rib bones. That is not easy to do with a kitchen knife. (photo taken before baking)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.