Kylling kjøttdeig med lime og koriander
Jeg elsker mat som smaker. Maten fra fjern Østen har gjort stor
innflytelse på meg gjennom årene. Det er bare å høre ordene som koriander,
sitrongress, rød chili, lime og kokosmelk at jeg få frysninger i kroppen. Jeg
kan ikke spiser Thai inspirert retter for ofte. For ikke mange år tilbake, mat
som var en gang eksotisk er heldigvis en del av vår vanlig diet i dag. Thai mat
er egentlig veldig enkelt å lage. Stort sett de samme krydderne og råvarer
gjentar seg selv oppskrift etter oppskrift. Rare greie som «galangal» er
vanskelig å få takk i men er lett å finner i innvandre butikker. Hva er
galangal, spør du? Det er i familie med ingefær men har et skarpere og mer
frisk smak. På middags bordet i går kveld var det et varm salat med blant annet
kylling kjøttdeig, chili, lime, koriander og nudler. Jeg er tilfredsstilt enda
en gang. Det var en intelligent middag laget i 30 minutter og det smakte
Even some of my Norwegian friends have
suggested that I also publish my blog in English. By the end of the day the
Google translate button will have disappeared and I will post in both
languages. My mother will now need something else to laugh about – middag
translates to dinner in my case and not noon. icookdinner, I don’t cook noon.
There was also something funny about binoculars. I can assure you that I
definitely do not have them in my food.
Minced chicken with lime and coriander
I love food with taste. Food from Asia has had
a strong influence on me over the years. I only need to hear the words
coriander, lemongrass, red chilli, lime and coconut milk and I get goose bumps.
I cannot eat Thai inspired cuisine often enough. Not many years back, food that
was once exotic is luckily a part of our ordinary diet today. Thai food is actually
very easy to make. In the main, the same spices and ingredients repeat
themselves in recipe after recipe. Strange ingredients such as “galangal” is
difficult to get a hold of but is available in foreign grocery stores. What is
Galangal, you ask? It is in the same family as ginger but has a sharper and
fresher taste. For the dinner table last night I prepared a warm salad with
among other ingredients minced chicken, chilli, lime, coriander and noodles.
Now I am calmed down once more. That was an intelligent dinner, made in 30
minutes and it tasted great.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.