tirsdag 23. september 2014


Kylling kjøttdeig med lime og koriander

Jeg elsker mat som smaker. Maten fra fjern Østen har gjort stor innflytelse på meg gjennom årene. Det er bare å høre ordene som koriander, sitrongress, rød chili, lime og kokosmelk at jeg få frysninger i kroppen. Jeg kan ikke spiser Thai inspirert retter for ofte. For ikke mange år tilbake, mat som var en gang eksotisk er heldigvis en del av vår vanlig diet i dag. Thai mat er egentlig veldig enkelt å lage. Stort sett de samme krydderne og råvarer gjentar seg selv oppskrift etter oppskrift. Rare greie som «galangal» er vanskelig å få takk i men er lett å finner i innvandre butikker. Hva er galangal, spør du? Det er i familie med ingefær men har et skarpere og mer frisk smak. På middags bordet i går kveld var det et varm salat med blant annet kylling kjøttdeig, chili, lime, koriander og nudler. Jeg er tilfredsstilt enda en gang. Det var en intelligent middag laget i 30 minutter og det smakte

Even some of my Norwegian friends have suggested that I also publish my blog in English. By the end of the day the Google translate button will have disappeared and I will post in both languages. My mother will now need something else to laugh about – middag translates to dinner in my case and not noon. icookdinner, I don’t cook noon. There was also something funny about binoculars. I can assure you that I definitely do not have them in my food.

Minced chicken with lime and coriander

I love food with taste. Food from Asia has had a strong influence on me over the years. I only need to hear the words coriander, lemongrass, red chilli, lime and coconut milk and I get goose bumps. I cannot eat Thai inspired cuisine often enough. Not many years back, food that was once exotic is luckily a part of our ordinary diet today. Thai food is actually very easy to make. In the main, the same spices and ingredients repeat themselves in recipe after recipe. Strange ingredients such as “galangal” is difficult to get a hold of but is available in foreign grocery stores. What is Galangal, you ask? It is in the same family as ginger but has a sharper and fresher taste. For the dinner table last night I prepared a warm salad with among other ingredients minced chicken, chilli, lime, coriander and noodles. Now I am calmed down once more. That was an intelligent dinner, made in 30 minutes and it tasted great.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.