torsdag 25. september 2014


Kjøtt suppe med linser
En varm og fyldig suppe er den perfekte middag for en høstlig kveld. Den varme begge kroppen og sjel. Linser er fabelaktig sundt, høy i proteiner og jern. De er billig, lett tilgjengelig og burde spises mer ofte en vi pleie. De er mye mindre i størrelse enn erter, og for den grunn, går fortere å tilberede. Jeg bruker begge røde og brun tørket linser, rett fra esken uten å måtte bløte de ut i vann på forhånd. Det har vi ikke tid til. Med biff, kjøtt kraft, tomater, løk, hvitløk og et dash chili, er den et mektig blanding og en måltid i seg selv. Jeg har brukt ostehøvel - den undervurdert norsk oppfinnelsen til a få tykke skiver fersk parmesan ost på toppen av suppen. Jeg må også nevner at den dufte vidunderlig.
 
Beef and lentil soup
A warm and hearty soup is the perfect meal for an autumn evening. It warms both the body and soul. Lentils are extremely healthy, high in proteins and iron. They are cheap, easily available and should be used more often. They are smaller than peas and for that reason are faster to prepare. I use both the red and brown dried lentils, straight from the box without soaking them in water first. We don’t have time for that. With beef, stock, tomatoes, onions, garlic and a dash of chilli, it is a heavy combination and a meal in itself. I have used the cheese slicer, a Norwegian invention, to achieve the thick slices of parmesan cheese on the top of the soup. I must also mention that it smells wonderful.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.