Det gå an og lager nydelig middager hver dag med fersk
råvarer. Jeg vet godt hvordan det er å være travelt, løpe inn til den nærmeste
butikk på vei hjem fra jobb, ta på den første vakuum pakk som fange, betale og
løpe ut igjen. Faktisk, jeg var så stresset en gang, jeg glemte å betale for
bensin etter fyllingen. Vi prioritere ikke matlaging i hverdagen og det er
dumt. Det som jeg har opplevd, mest ofte er det kreativitet og inspirasjon som
mangler. Kokebøker har vi heller ikke tid til bla gjennom etter jobb og i
mellom kjøring til fotball, trening osv. Jeg leste at blåskjell er på sitt
beste mellom juli og september. Hvis det er sånt, høy sesong er på trappen.
Blåskjell i dag er lett tilgjengelig og kjøpes fersk i nett på fiskedisken.
Selv plukket har jeg dårlig erfaring med – dessverre var de fullt av små perler
og rett og slett, uspiselig. Jeg skal uansett prøve igjen en dag. De blåskjell
vi spiste var helt nydelig og stor. Det beste er at de er billig å kjøpe, fort
og enkelt å lage. Blåskjellene var helt ferdig mens jeg ventet fremdeles på
risen. Med litt tørket rød chili, hvitløk, en klunk oliven olje, hvitvins eddik,
sitron og persille var middagen klar. Vi måtte henter en fransk bagetter midtveis
få å nyter den gode saftig suppe i bunns. Våg å ta sjanse på noe nytt, og
hvorfor ikke midt i uken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.