Finnebiff av rein
Jeg gleder meg sånn til årets vilt kommer på butikken. Jeg
var litt bekymret da jeg lest at rein jakt på Hardangervidden er utvidet, og
det var på grunn av et dårlig fangst så langt i sesongen. Det var ikke god
nyheter. Vi vil har rein, og vi vil har det for en grei pris. Men, det er ikke
helt krise enda. For en hverdags middag er finnebiff som finnes i fryse disken,
en helt greit alternativ. Enkelt og fort å lager er det også. Krydre det med
salt, pepper, knust einebær og vilt krydder. Fres det i stekepanne med litt
smør og hakket løk, tilsett litt vann og vilt fond og sett på lokk. Små koke i
15 minutter. Fjern lokk, tilsett fløte og cremè fraiche og bland sammen. Ferdig
arbeid. Som alltid hvis det er vannete, blend maizena mel med litt vann og ha
opp i. «imiddag x 5d = 30m, mat matte». Hva, sier du? En intelligent hverdags middag,
for 5 dager i uken i 30 minutter, som alle i familie vil elsker.
Shredded Reindeer
I am looking so forward to when this year’s
reindeer is available in the shops. I was a little worried when I read that the
reindeer hunt in the Hardanger mountain plateau is extended this year. The numbers
have been inadequate so far this season. That was not good news. We want
reindeer meat and we want it for an acceptable price. However, it is not a
total crisis yet. For a weekday dinner, the frozen packets of shredded reindeer
are a good alternative. They are also easy and quick to make. Add salt, pepper,
crushed juniper berries and powdered game spice. Brown the reindeer in a pan
with a little butter and chopped onion. Add a touch of water and game bullion,
put a lid on the pan and let it simmer for 15 minutes. Add cream and cream frâiche
and stir to mix. Finished. As always, if it is too watery, mix some cornflour
in water and add it. «imiddag x 5d = 30m, mat matte». That is food maths. An
intelligent dinner for 5 days a week made in 30 minutes that all the family
will enjoy.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.