lørdag 20. september 2014


Det er deilig med helg og muligheter få å sove litt lengre lørdags morgen. Det beste med helg for meg er fredags kveld. Den fantastisk følelse av å kommer hjem etter en uke på jobb og vite at hele helgen ligger foran meg. Vår fast middag på fredager har alltid vært skalldyr så langt tilbake jeg husker. Alt fra fersk fjordrekker, blåskjell, kongekrabbe, sjøkreps, kamskjell og på en mer sjeldent tilfelle – hummer. Alle favoritten er krabbe! Det må være levende da jeg ta det nede i saltede kokende vann. Jeg kan ikke sier at krabbene er alltid selv fanget, vi mest ofte kjøpe de levende og oppbevare de på «farmen» - en kasse på bryggen vår. De har de godt og bli matet med blåskjell. På denne måten er fett og fin i kjøttet. Det er kun majones som skal til for en enkelt med velsmakende måltid. Jeg er alltid på jakt etter andre vri på gode råvarer. I går var det et nytt salat med krabbe kjøtt, agurk, eple, dill, sitron, chili og crème fraiche, og det smakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.