Det er deilig med helg og muligheter få å sove litt lengre
lørdags morgen. Det beste med helg for meg er fredags kveld. Den fantastisk
følelse av å kommer hjem etter en uke på jobb og vite at hele helgen ligger
foran meg. Vår fast middag på fredager har alltid vært skalldyr så langt tilbake
jeg husker. Alt fra fersk fjordrekker, blåskjell, kongekrabbe, sjøkreps,
kamskjell og på en mer sjeldent tilfelle – hummer. Alle favoritten er krabbe!
Det må være levende da jeg ta det nede i saltede kokende vann. Jeg kan ikke
sier at krabbene er alltid selv fanget, vi mest ofte kjøpe de levende og
oppbevare de på «farmen» - en kasse på bryggen vår. De har de godt og bli matet
med blåskjell. På denne måten er fett og fin i kjøttet. Det er kun majones som
skal til for en enkelt med velsmakende måltid. Jeg er alltid på jakt etter
andre vri på gode råvarer. I går var det et nytt salat med krabbe kjøtt, agurk,
eple, dill, sitron, chili og crème fraiche, og det smakte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.