Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
mandag 22. september 2014
Det er alltid
koselig med besøk på en sondags ettermiddag. Det er enda bedre nå vi få noen
timers varsel i forkant. Folk som har kjørt hele veien her ute forventer litt
servering, og det skulle bare mangler. Som oftest nå jeg er ferdig med telefon samtalen,
det første jeg tenke på er «aaaahh, hva har vi i skapet eller fryser som er
godt og søt. Sondags ettermiddag er ikke tiden for ost og kjeks. Det er alltid
noen vi kan finner på og det er fornuftig med en oppskrift på lur og ingrediensene
som trengs i reserve. Etter en fort runde i skapet, det var bestemt at min
gresskar muffins ville være en bra valg til anledningen. Gresskar er dessverre lite
brukt her i Norge. Det er egentlig synd. Gresskar er som et potet – kan brukes
til alt, og har en litt søt, syrlig smak. Laget med brun farin og rør sukker, de
er en sunnere valg. Med smak av kanel, muskat, ingefær og nellik, de er snadder.
Jeg har også laget de med mørk sjokolade biter men sjokolade hadde jeg ikke. Nå
er sjokolade skrevet på handleliste
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.