Gresskar igjen? Sylt den
Den var Halloween for i år. Men ikke kast de gresskarene at
du eller barnet har brukt tid og energi på med utskjæring av skremmende
ansikter. Jeg håper at det er fremdeles gresskar igjen på butikkene frem til
slutten av november, da den neste amerikansk tradisjon – Thanksgiving slå til.
Jeg vår først introdusert til syltet gresskar da jeg først kom til Norge. Min
mann hadde skryt hvor godt den var til kaldt svineribbe rester fra jul. Jeg
kjøpte min første glass som var et tysk merke, og var enig med han at den var
utrolig godt. Etter hvert, jeg begynte å sylte min eget gresskar og
eksperimentert med å bruke den til flere formål. Men det var ikke før jeg ga
vekk en glass til en god mat glad venn, at jeg fikk vite om et spennende
dessert. Først, kutt vekk huden fra gresskar, kutt i små terninger og kok i
vann til mykt. Sil. Skrell ingefær og kutt i fin strimler. Kok opp vann med
ingefær og sukker. Ha ingefær i steriliserte glass og fyll med avkjølt ingefær
sukker lake. Servere med en god vanilje is. Overask gjestene med en spennende
rett på alle årstider.Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
søndag 2. november 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.