onsdag 12. november 2014


Vi er det vi spiser…i dag er jeg en kamskjell med søt potet puré
Det er så helt sånt, vi er det vi spiser. Jeg er levende bevis at alt gå i moderasjon. Jeg lager mat med alt som i utgangspunktet er ikke bra - skikkelig smør og fløte, og jeg spiser sjokolade og drikke mye vin. Jeg klarer å holde meg noe lunde i form for det, uten å bruke tid og penger på treningsstudio. Men dagens oppskrift handle om enkelt, ferskt og sundt råvarer - ofte det enkleste er det beste, fortest å tilberede og smaker best. Gjerne har gjestene med deg på kjøkkenet og servere den appetitt vekke rett fra stekepanne, som en lite «gulrøt» til resten av kveldens retter. Skrell et søt potet og kutt i små biter sammen med en løk og tomat. Kok i vann med kylling kraft og kjør gjennom et stav mikser til en fin mos. Levende kamskjell er alltid det beste valg. Åpne og rense dem og stek i oliven olje fort til de er gylden. Pass at du ikke koke de for mye. Servere kamskjell sammen med et skje søt potet mos og hakket gressløk for en «wow» opplevelse.

 We are what we eat…today I am a scallop with sweet potato mash
It is so true, we are what we eat. I am living proof that everything goes in moderation. I make food with everything that is in essence bad for you – real butter and cream, I eat chocolate and drink a lot of wine. I manage to stay in shape regardless, without using time and money on health studios. However, today’s recipe is about easy, fresh and healthy ingredients – often the easiest is the best, fastest to make and tastes best. You can have your guests with you in the kitchen and serve this appetite stimulator right from the pan, as a little “teaser” to the rest of the evening’s courses. Peel a sweet potato and cut it into small pieces together with an onion and a tomato. Cook it in some water with chicken stock until soft before blending in a blender or kitchen machine to a smooth mix. Living scallops in the shell are always the best choice. Open and clean them before fast cooking in olive oil until they are browned on both sides. Be careful not to over cook them. Serve the scallops with a spoon full of sweet potato mash and chives for a “wow” experience.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.