søndag 9. november 2014


Skippy på grill
Måte bare spiser og skriver om Kangaroo kjøtt en gang på Australia rundt reisen. Spiser vi virkelig Kangaroo i Australia? Selvfølgelig. Det er et veldig mager kjøtt og på grunn av sin fattig fett innhold bur ikke stekes for mye. Det er vanligvis kun den beste rygg filet som spises. Den er «free range» og smaker i utgangspunkt som hjort. For bøndene i «outback» Australia er Kangaroo en pest og plage. De spiser fôr beregnet for verdifullt kuer og ødelegge kostbar gjerdene. Det er sikkert litt vanskelig å få tak i hjemme, men noen år siden, jeg fant den frossen på Meny, Oasen, Bergen. Jeg var den første til å spør Vinmonopolet og sin vin anbefalingen. Marinere jevn stor biter kjøtt i litt oliven olje, salt og pepper og tråd på trepinner, før grilling. Dryss med hakket persille. Jeg laget et tomat «chutney» som tilbehør – en enkel blanding av hakket tomat, løk, rosiner, epleeddik, sukker, kanel, nellik, allehånder, ingefær, sitron saft og revet sitron skal. Dere kan trygt erstatte min oppskrift med hjort eller lam, men som man sier «when in Rome…..»

 Skippy on the Barbie
I just had to eat and write about Kangaroo meat once during my Australia round trip. Do Australian’s really eat Kangaroo? Of course. It is a very lean meat and due to its low fat content must not be cooked too long. Usually, only the best back fillet is eaten. It is “free range” and tastes like venison. For farmers in outback Australia, Kangaroo is a pest and nuisance. They eat crops grown for valuable cattle and ruin expensive fencing. It is without a doubt difficult to get a hold of in Norway, however some years ago I found it frozen in the supermarket in Bergen. I was the first person ever to ask in the wine shop on their wine recommendation. Marinate evenly sized pieces of meat in olive oil, salt and pepper before threading onto wooden skewers and grilling. Sprinkle with chopped parsley. I made a tomato chutney as an accompaniment – a simple mix of chopped tomato, onion, sultanas, apple vinegar, sugar, cinnamon, cloves, allspice, ginger, lemon juice and lemon rind. You can safely exchange my recipe with venison or lamb, but as they say, “when in Rome…..”


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.