Skippy på grill
Måte bare spiser og skriver om Kangaroo kjøtt en gang på
Australia rundt reisen. Spiser vi virkelig Kangaroo i Australia? Selvfølgelig.
Det er et veldig mager kjøtt og på grunn av sin fattig fett innhold bur ikke
stekes for mye. Det er vanligvis kun den beste rygg filet som spises. Den er
«free range» og smaker i utgangspunkt som hjort. For bøndene i «outback»
Australia er Kangaroo en pest og plage. De spiser fôr beregnet for verdifullt kuer
og ødelegge kostbar gjerdene. Det er sikkert litt vanskelig å få tak i hjemme,
men noen år siden, jeg fant den frossen på Meny, Oasen, Bergen. Jeg var den
første til å spør Vinmonopolet og sin vin anbefalingen. Marinere jevn stor
biter kjøtt i litt oliven olje, salt og pepper og tråd på trepinner, før grilling.
Dryss med hakket persille. Jeg laget et tomat «chutney» som tilbehør – en enkel
blanding av hakket tomat, løk, rosiner, epleeddik, sukker, kanel, nellik, allehånder,
ingefær, sitron saft og revet sitron skal. Dere kan trygt erstatte min
oppskrift med hjort eller lam, men som man sier «when in Rome…..»Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
søndag 9. november 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.