Biff med
sesam salat «asia light»
Etter gårsdagens enormt gastronomiske innsatts, var det
nødvendig å trappe ned litt i dag. Jeg har ikke trappet særlig ned i smaken,
men har valgt en lettere måltid. Øst møtes Vest igjen, en fusjon av smaker jeg
kan ikke få nok av for tiden. Den nydelige smaken av ristet sesam og sesam
olje. I løpet av noen dager har jeg laget en sesam dekket laksefilet med sesam
salat, samt dagens skriv som var ganske likt - en sesam salat, med biff og
shiitake sopp. Ikke minst det er lett og fort å lager, og smakker helt
utmerket. Første grill en biff for eksempel entrecote, på den måte du like det alle
best– for meg, er det medium. Stek shiitake sopp til de er mykt. Ellers,
salaten består av kun salat blader – hjertesalat, gul paprika og vårløk.
Nøkkelen ligge vel i dressingen – varm hvitvins eddik, soya saus olje og sesam
olje, sammen i en gryte. Tilsett sukker og ror om til sukker er oppløst.
imiddag x 5d = 30m. Fusjon, smaks bombe, Øst eller Vest, kaller det som du vil,
men prøv den. Rent snadder.Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
mandag 17. november 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.