mandag 10. november 2014


Sopp Risotto
Flere sopp type, for eksempel sjampinjong, er lett tilgjengelig hele tiden. Klart, tidlig om høsten får vi tak i flere lokal eller selv plukket sorter, men for en god risotto, trenger vi kun to type, og uansett årstiden er den en utmerket tilbehør til middagen eller en måltid i seg selv. Det er litt jobbing og røring, og det ta tid. Vesken tilsettes litt om litt og risen skal trekke inn den deilige smaken av kraften underveis. For dagens oppskrift har jeg brukt sjampinjong og shiitake men alt det du finner kan brukes. Arborio ris fra italia er risen som brukes. Finhakk en løk og hvitløksbåt og fres i en stekepanne med smør. Tilsett ris og rør til risen er dekket med smør. Ha i sopp kuttet i skiver. Man begynner nå med å ha inn kyllingkraft litt og litt samt hvitvin (kan utelates). Helt til slutt da risen er mykt, krydre med salt, pepper og rør inn fersk revet parmesan. Pynt med basilikum og ekstra parmesan.

 Mushroom Risotto
Several varieties, for example champignon, are easily available all the time. Of course, in autumn though, we can get many other local types or pick them yourself. However, for a good risotto, you only need to use 2 types, and regardless of the time of the year, risotto is an excellent accompaniment to your dinner or even a meal in its self. There is a little work and stirring, and it takes time. The liquids are added a little at a time so that the rice can soak in all the delicious flavours under way. For today’s recipe I have used champignon and shiitake, but you can use whatever you can find. Arborio rice from Italy is the only rice that is used for risotto. Finely chop an onion and a garlic clove and fry in a frying pan with butter. Add the rice and stir until all the grains are coated with the butter. Add the sliced mushrooms. Now, slowly a little at a time, add the chicken stock and white wine (can omit). At the end when the rice is soft, spice it up with salt, pepper and stir in fresh shaved parmesan. Decorate with fresh basil and some extra shaved parmesan.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.