Sopp Risotto
Flere sopp type, for eksempel sjampinjong, er lett tilgjengelig
hele tiden. Klart, tidlig om høsten får vi tak i flere lokal eller selv plukket
sorter, men for en god risotto, trenger vi kun to type, og uansett årstiden er
den en utmerket tilbehør til middagen eller en måltid i seg selv. Det er litt
jobbing og røring, og det ta tid. Vesken tilsettes litt om litt og risen skal
trekke inn den deilige smaken av kraften underveis. For dagens oppskrift har
jeg brukt sjampinjong og shiitake men alt det du finner kan brukes. Arborio ris
fra italia er risen som brukes. Finhakk en løk og hvitløksbåt og fres i en
stekepanne med smør. Tilsett ris og rør til risen er dekket med smør. Ha i sopp
kuttet i skiver. Man begynner nå med å ha inn kyllingkraft litt og litt samt
hvitvin (kan utelates). Helt til slutt da risen er mykt, krydre med salt,
pepper og rør inn fersk revet parmesan. Pynt med basilikum og ekstra parmesan. Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
mandag 10. november 2014
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.