Nei, det er ikke et spøk. Jeg drank «dritt» men den smakte overraskende godt. Hva snakker jeg om? Jeg var nettopp i Bali, Indonesia og hadde hørt om «civet» en medlem av katte familie, og som spiser kun hel kaffe bønner og deretter er «dritten» vasket, skrelt, ristet og malt til kaffe. Dette måtte jeg se for meg selv. Gjennom besøket til en civet farm var jeg visst hele prosessen og, til slutt, fikk smake kaffen, som var faktisk ikke verst. Tilslutt var jeg gjennom den obligatorisk suvenir butikken og kjøpt et glass kaffe pulver, eksotisk krydder, olje og te. Tilbake på kjøkkenet et spennende nye dessert av civet kaffelatte mousse med pasjonsfrukt saus var oppfunnet. For dere som ikke har en glass i skapet, jeg tippe det er like god med «vanlig» kaffe. Stiv pisk krem fløte og rør inn sterkt svart kaffe med sukker. Avkjøl i kjøleskap. Kok opp pasjonsfrukt kjøtt med litt sukker. Sil ut frø og ha på toppen av mousse. Pynt med bær og du har en enkel dessert og hvis laget med civet kaffe, du har i hvert fall noe å snakker om med gjestene.
Mangler du inspirasjon, tid og kreft få å lager spennende middager? Min blogg handler om mat, inspirasjon, oppskrifter og råvarer på sitt beste nå. Jeg bor på Hjellestad i Bergen og dele tips om bruk av råvarene fra min egen hagen og det naturen by på rundt meg
onsdag 5. november 2014
Kaffelatte mousse med pasjonsfrukt saus
Nei, det er ikke et spøk. Jeg drank «dritt» men den smakte overraskende godt. Hva snakker jeg om? Jeg var nettopp i Bali, Indonesia og hadde hørt om «civet» en medlem av katte familie, og som spiser kun hel kaffe bønner og deretter er «dritten» vasket, skrelt, ristet og malt til kaffe. Dette måtte jeg se for meg selv. Gjennom besøket til en civet farm var jeg visst hele prosessen og, til slutt, fikk smake kaffen, som var faktisk ikke verst. Tilslutt var jeg gjennom den obligatorisk suvenir butikken og kjøpt et glass kaffe pulver, eksotisk krydder, olje og te. Tilbake på kjøkkenet et spennende nye dessert av civet kaffelatte mousse med pasjonsfrukt saus var oppfunnet. For dere som ikke har en glass i skapet, jeg tippe det er like god med «vanlig» kaffe. Stiv pisk krem fløte og rør inn sterkt svart kaffe med sukker. Avkjøl i kjøleskap. Kok opp pasjonsfrukt kjøtt med litt sukker. Sil ut frø og ha på toppen av mousse. Pynt med bær og du har en enkel dessert og hvis laget med civet kaffe, du har i hvert fall noe å snakker om med gjestene.
Cafe late mouse with passionfruit sauce
No, this is not a joke. I drank “shit” which
actually tasted surprisingly good. What am I talking about? I was just in Bali,
Indonesia and had heard about the “civet” a member of the cat family, that eats
whole coffee beans and afterwards, the “shit” is washed, peeled, roasted and
ground into coffee. I had to see that with my own eyes. During the visit to the
civet farm I was shown the whole process, and at the end, drank a cup that was
actually not so bad. I walked through the obligatory souvenir shop and bought
myself a glass of powdered coffee, exotic spices, oil and tea. Back in the
kitchen, a new exciting dessert of civet café late mouse with passionfruit
sauce was invented. For those of you who do not have a glass in your cupboard,
I am sure it would be just as good with ordinary coffee. Whisk cream in to
stiff peaks and stir in black coffee sweetened with a little sugar. Cool in the
refrigerator. Cook the passionfruit with sugar. Drain out the seeds
and pour on the top of the mouse. Decorate with some fresh berries and you have
a simple dessert and if made with civet coffee, you at least have something to
talk about with your guests.
Nei, det er ikke et spøk. Jeg drank «dritt» men den smakte overraskende godt. Hva snakker jeg om? Jeg var nettopp i Bali, Indonesia og hadde hørt om «civet» en medlem av katte familie, og som spiser kun hel kaffe bønner og deretter er «dritten» vasket, skrelt, ristet og malt til kaffe. Dette måtte jeg se for meg selv. Gjennom besøket til en civet farm var jeg visst hele prosessen og, til slutt, fikk smake kaffen, som var faktisk ikke verst. Tilslutt var jeg gjennom den obligatorisk suvenir butikken og kjøpt et glass kaffe pulver, eksotisk krydder, olje og te. Tilbake på kjøkkenet et spennende nye dessert av civet kaffelatte mousse med pasjonsfrukt saus var oppfunnet. For dere som ikke har en glass i skapet, jeg tippe det er like god med «vanlig» kaffe. Stiv pisk krem fløte og rør inn sterkt svart kaffe med sukker. Avkjøl i kjøleskap. Kok opp pasjonsfrukt kjøtt med litt sukker. Sil ut frø og ha på toppen av mousse. Pynt med bær og du har en enkel dessert og hvis laget med civet kaffe, du har i hvert fall noe å snakker om med gjestene.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.