torsdag 13. november 2014


Kylling med aprikos
Jeg lager mat som smaker og utfordre alle til lære barnet smaker eksotisk naturlig råvarer. Mengde chili eller sterkt krydder kan justeres alltid etter smak, og en god tips med chili er å legge en hel chili i sausen og fjern den på riktig tidspunkt som passer deg og dine. Mest ofte er det små thailandske chili, delt i to, men frøene fjernet, jeg bruker finhakket i oppskriftene mine, men jeg er klar over det kan være sterkt for mange, særlig barnefamilie. Dagens oppskrift er i den imiddag x 5d = 30 m kategorien, siden den er så pass fort å lager. Men pass på chilien! Det er ikke nødvendig med fersk aprikos. Tørket gå helt fint å bruke, men helst bløte i vann overnatt. Stek aprikos i oliven olje.  Stek kylling fillet i oliven olje. Fres fersk fin rivet ingefær, vårløk og lime skallet, tilsett hvitvinseddik, maple sirup, smør og chili. Sett tilbake aprikos og kylling og småkoke. Husk å fjerne chili. Servere med ris og pynt med vårløk skiver og paprika strimler. En nydelig intelligent hverdags middag, fort ferdig i 30 minutter.

Chicken with apricots
I make food that tastes and challenge everyone to teach their children to like exotic and natural ingredients. The amount of chilli or strong spices can be adjusted after your own taste, and a good tip for chili is to put the whole chili in your sauces, and remove it just at the right time that suits you or who you are cooking for. Most often, I use those small thai chilies, cut in half with the seeds removed, that I use finely chopped in my recipes, but I know that they can be too strong for many, especially families with children. Todays’ recipe falls into the “imiddag x 5d = 30 m» catagory, since it iPuts so quick to make. Be careful with the chilli! It is not necessary with fresh apricots. Dried is fine to use, but preferably soaked in water overnight first. Fry the apricots in olive oil. Fry the chicken filets in olive oil. Fry freshly grated ginger, shallots and lime zest. Add white vine vinegar, maple syrup, butter and chili. Add back the apricots and chicken and simmer. Remember to remove the chilli before serving. Serve with rice and sprinkle with shallots and capsicum strips. A delicious intelligent everyday meal, quickly ready within 30 minuttes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trenger du oppskrifter, råd eller tips? Legg til kommentar.